Sveriges största coach nätverk
Lägg till dig som coach

Jobbcoach Omställning och karriärutveckling

Jobbcoach Omställning och karriärutveckling

Vad gör en jobbcoach?

Jobbcoach ett socialt arbete

En jobbcoach, eller karriärcoach som det ibland kallas, kan arbeta med coaching exempelvis på Arbetsförmedlingen. Eftersom jobbcoach är ett socialt arbete är det viktigt att du tycker om att träffa nya människor.

Jobbcoachens arbetsuppgifter

Kan hjälpa till med att ta fram en styrkor och svagheter. Har förståelse för saker man verkligen tycker om att göra. Kan även hjälpa till att förstå vad man verkligen gillar. Ibland kan det hända att man inte är hundra procent övertygad om vad man verkligen gillar att ägna sig år.

Jobbcoachen kan komma med en massa bra tips och idéer på saker som rör arbetsansökan. Hjälper även till att tala om vad man ska tänka på vid arbetsintervjuer och hur man bäst förbereder sig på dem.

Hjälper till att skapa ett cv. Ett riktigt bra cv kan hjälpa till att en arbetsgivare tittar lite extra på det.Det är sällan man kan använda sig utav samma cv till alla ens arbetsansökningar utan man får skapa nya eller modifiera till olika ansökningar. Man får även hjälp med att sätta ihop ett personligt brev som många arbetsgivare lägger stor vikt på och som kan väcka ett intresse.

Jobbcoach kan även hjälpa till med att följa upp en arbetsansökan och det kan hjälpa till så att det leder till en anställning.

Jobbcoachen kan också hjälpa till när det gäller utbildningar. Framförallt handlar det om utbildningar som då lättare kan leda till ett arbete som man verkligen önskade sig.

Man kan också få hjälp med att hitta jobb. Framförallt sådana jobb som man inte ser i annonser. Det finns många arbetsgivare som inte annonserar om sina jobb utan man får försöka hitta dom på egen hand.

Peppning och en klapp i ryggen är viktigt så att man inte tappra lusten utan håller modet uppe även om det inte är så lätt alla gånger. Det är inte alltid som man får jobb man får de jobb man vill ha och då är det viktigt att man får hjälp för att fortsätta sökandet.

Det är då viktigt att en jobbcoach vet vad som ska göras, vad man ska tänka på för att hitta motivationen att ta sig vidare. Har man varit utan anställningar ett tag då är det lätt att man inte har idéer på hur man

Det är viktigt att en jobbcoach hjälper till för att man verkligen ska skaffa sig de bästa förutsättningarna för att man ska få de största möjligheterna att få en anställning Därför krävs det en hel del hjälp från en jobbcoach. Hitta en ny anställning behöver inte alltid vara så besvärligt.

Utbildning Jobbcoach

Många som arbetar som jobbcoacher är utbildade till studie- och yrkesvägledare. Det är ett treårigt högskoleprogram som du hittar på flera högskolor och universitet runt om i landet.

ABF Jobb - för dig som står inför förändring.

Synonymer till jobb

  • arbete, anställning, verksamhet, sysselsättning, plats, tjänst, uppdrag, syssla, yrke; knog, kneg, möda, slit, stök; arbetsplats