Nordens största coachnätverk

Fakturera utan företag som coach - Coachförbundet

Fakturera utan företag som coach - Coachförbundet

Fakturera utan företag som coach - Coachförbundet

Fakturera utan företag – Egenanställning

 

Vi vill göra det enklare att vara företagare och ge fler människor möjlighet att förverkliga sina yrken. Det gör vi genom möjlighet till så kallad egenanställning. Det innebär att du kan fakturera utan eget företag och är ett enkelt, säkert och snabbt alternativ till att starta eget. Som egenanställd fakturerar du själv via Revisor24.se hemsida och vi betalar ut lön till dig när din UG (uppdragsgivare) betalat fakturan. Vi ser till att skatter och sociala avgifter betalas in och resten betalas ut till dig som lön. För denna administration tar Revisor24.se en försäkrings och omkostnadsavgift på 4,95% på fakturabeloppet exklusive moms. Du väljer om du vill betala den eller om din uppdragsgivare ska betala den eller om ni båda ska dela på den. Att starta kontot och komma igång med egenanställning är kostnadsfritt!

Egenanställning är en av de snabbast växande anställningsformerna, fler och fler upptäcker detta smarta sätt att jobba. Istället för att starta ett eget bolag kan man alltså ”hyra” ett bolag. Om man har en önskan om att jobba som företagare är egenanställning det smartaste sättet att starta på. Du har de flesta fördelar som en företagare har, men du slipper momshantering och andra åtaganden och risker som är förknippade med att starta bolag.

Även för dem som har en fast anställning är Revisor24.se egenanställning ett bra komplement. Du fakturerar jobb utanför ditt vanliga arbete och får helt enkelt en till lön på samma sätt som du får med ditt andra arbete.

Egenanställning enligt Skatteverket

”Det finns uppdragsgivare som bara vill anlita uppdragstagare som har F-skatt. Det förekommer att frilansare med A-skatt som utför tillfälliga uppdrag åt olika uppdragsgivare därför ansluter sig till ett egenanställningsföretag (kallas ibland för plattformsföretag, faktureringsföretag eller självanställningsföretag) Egenanställningsföretaget har F-skatt och fakturerar uppdragsgivarna mot viss provision, redovisar arbetsgivaravgifter och gör skatteavdrag och betalar sedan ut resten som lön till uppdragstagaren. Detta kallas för att man är egenanställd.”

”Att jobba som egenanställd” Skatteverket.

Vi bjuder på mer, som grädde på moset

Uppdragsmatchning med coachförbundet.se

Du som är coach kan genom vår tjänst coachförbundet.se få hjälp på traven för att hitta nästa uppdrag. Vi vet att det är stressigt att jaga nya kunder och hinna befintliga kunders deadline på en och samma gång, därför finns coachförbundet.se. Vi matchar din kompetens med uppdrag.

Om Frilans Finans

Wikipedia information om Egenanställning

Egenanställning Egenanställning är en sysselsättningsform som kan sägas ligga mitt emellan att vara anställd, och att vara egenföretagare. Den liknar det som i USA, Tyskland och Ryssland kallas Professional employer organization PEO eller Employee leasing, men är inte exakt detsamma. En egenanställning innebär att man blir anställd i ett företag för egenanställda. Företaget fungerar som "arbetsgivare", medan de anställda utvecklar sina egna affärer, skaffar kunder och uppdrag. Kunderna får en faktura från egenanställningsföretaget som i sin tur betalar ut lön till den egenanställde, minus en provision för det administrativa arbetet kring att ha en anställd. Fördelen för den anställde jämfört med att vara egenföretagare är att man kan koncentrera sig på sina uppdrag och sin affärsutveckling, och vara mindre engagerad i det administrativa hanterandet av ett företag. Det finns fortfarande oklarheter hur a-kassan bedömer egenanställning och det skapar en osäkerhet för personer som till exempel går från arbetslöshet till anställning med hjälp av den här typen av anställning. Egenanställning som koncept är vanligt i Europa och i USA och konceptet är på frammarsch även i Sverige. Flera företag för nya entreprenörer finns sedan länge och fler tillkommer, de omsätter ca 350 Mkr (2011). Tillväxtverket har intresserat sig för företeelsen och bl.a. beställt en rapport om Egenanställning – en väg till jobb för långtidsarbetslösa?

Synonymer till företag

  • rörelse, firma, bolag, affär, affärsrörelse, industri, verksamhet, anläggning, etablissemang

Coach

Tjust Rehab

Västervik

NU har du chansen att bli en del av vårt härliga gäng på Västerviks ledande rehabilitering och ... mer

Security Coach

AB Tetra Pak

Lund

At Tetra Pak we touch millions of lives every day, ensuring better nutrition and healthier lifestyle... mer

Finsam Coach

Ljusdals kommun

Ljusdal

Arbetsplats Vill du jobba som coach i projektet Ett hållbart arbetsliv i Ljusdal? Projektet ägs ... mer

Performance Coach

Volvo Business Services AB

Göteborg

Are you passionate for driving performance and supporting others to outperformer? Do you enjoy chall... mer

KCS Coach

Centric Professionals AB

Solna

Till ett uppdrag hos vår kund i Solna söker vi nu en person som ska arbeta som KCS Coach och Servi... mer

HR Operational/EHS Coach

Orkla Foods Sverige AB

Orkla Foods Sverige tillagar mat och dryck i Sverige med kärlek och omtanke om människor, hav och ... mer

Team Coach & Developer

Funnel AB

Stockholm

Som coachande utvecklare på Funnel får du chansen att vara ett föredöme för nästa generations ... mer

SENIOR LEAN-AGILE TRANSFORMATION COACH -(Stockholm)/Remote

Ecommatrix AB

Competency prerequisites We are searching for people who have the following qualifications: Several ... mer

Coach till daglig verksamhet i Stockholm

Nytida AB

Stockholm

Vill du jobba i direkt socialt arbete genom att stötta personer med funktionsvariationer till utvec... mer

Coach Stödboende Uppsala, Humana Region Uppland

Humana AB

Uppsala

Enheten Stödboende i Uppsala består av 15 st lägenheter belägna i Uppsala med omnejd. Vi är e... mer