Nordens största coachnätverk

Personlig tränare - Träna med PT-coach online för att nå dina mål

Personlig tränare - Träna med PT-coach online för att nå dina mål

Vad gör en PT-Coach? Personlig Träning online funkar det?

Ordna ett effektivt träningspass

En personlig tränare, förkortas pt, lägger upp och genomför individuellt anpassad träning med en kund, vanligtvis vid ett gym. En personlig tränare bör ha kunskaper inom anatomi, fysiologi samt näringslära. En personlig tränare hjälper kunden att träna genom att peppa kunden med ord, pusha på kunden så att personen får ett önskat och effektivt träningspass.

Källa wikipedia

Hur fungerar online-coaching och PT-online?

Onlineträning är ett modernt och billigare alternativ för den som vill få sin kropp i form. Du får ditt personliga kost- och träningsprogram samt kontakt via nätet med en utbildad coach / personlig tränare. Det lämpar sig särskilt bra för personer som har svårigheter att ta sig till gymmet samt alla som är osäkra på hur man ska träna och äta för att lyckas med sitt mål.

Tränande personer får stöttning att ta hälsosamma beslut inom träning, kost och hälsa. Många klienter har som målsättning att gå ner i vikt eller bygga upp sin kropp med muskelmassa och styrka på rätta viset.

Träningen ska vara rolig

När man utarbetar ett program är det betydelsefullt att hitta nya roliga sätt att göra dig motiverad, så du vill fortsätta med den nya livsstilen. Programmet blir bra endast om du följer det. Alla program behöver därför skräddarsys efter dina behov. Man tar hänsyn till var på utvecklingskurvan du befinner dig just nu och vilka erfarenheter du har. Vidare tar man i beaktande hur ofta du känner att du vill och hinner träna.

Personlig träning online kan vara en klok och sund investering i dig själv om du vill se resultat och känner att du är redo att testa något nytt.

Börja med att lämna in en hälsodeklaration

Du får börja med att lämna in en hälsodeklaration där du även får fylla i uppgifter om andra faktorer och förutsättningar som kan vara av intresse, exempelvis vilken mat du föredrar, önskemål om måltidsfrekvens, eventuella allergier, tiden du hinner med eller andra utmaningar. Baserat på detta underlag erhåller du ett individuellt anpassat kost- och träningsprogram med videoinstruktioner och samtal med din coach, ofta med svar inom ett dygn.

Du erhåller en personlig tränare som passar in på din målsättning. Vid val av tränare tar man hänsyn till målet, din historik och ditt individuella behov för att få bästa matchning.

Programmen är oftast lättfattliga och enkla att följa med tydliga instruktioner och fungerar även för nybörjare. Är man osäker på något eller i behov av ytterligare stöttning från tränaren kan man snabbt få hjälp.

Fortlöpande vägledning

Du erhåller fortlöpande vägledning som ser till att ditt program alltid gör vad det ska. Din PT online hjälper dig med varje steg på vägen när det kommer till träning, nutrition och motivation och ser till att du följer uppsatt plan.

Många PT online har gedigna kunskaper i träningsfysiologi och erfarenhet och använder metoder som är vetenskapligt förankrade. Träningsprogrammen är ofta evidensbaserade.

Baserat på upplysningarna du lämnar vid din hälsodeklaration kan du förvänta dig största resultat efter dina förutsättningar. Du får vägledning och verktygen som du behöver för att lyckas samt råd för att undvika vanliga misstag.

Du får förklaringar av biokemiska processen och vad som fungerar. Dock säger coachen inte alltid vad du vill höra, utan vad du behöver höra. En rak och tydlig kommunikation underlättar och att från början ta upp vad du kan respektive inte kan förvänta dig av ett program.

Inom fitnessbranschen florerar en mängd myter, missuppfattningar och tips som inte stämmer, varför mycket av vad du har lärt dig tidigare troligen inte är sant. Du får höra vad som funkar och vad som inte gör det, även om detta går emot vad du har lärt dig tidigare.

Träningen är för din egen skull

Man räknar med ditt aktiva engagemang och att du vill göra jobbet för din egen skull, inte för någon annans skull. Du bör fortlöpande rapportera dina framsteg och resultat, exempelvis skicka formbilder, lämna in viktförändringar eller annan information som kan vara relevant. Justeringar och uppföljningar baseras på dina framsteg och planen kan behöva förändras efter dina behov.

Vill du se resultat får du vara beredd på att göra en insats och räkna med att det tar lite tid eftersom vissa processer i kroppen inte går snabbare för att du använder fler kosttillskott och genetiska faktorer bestämmer var på kroppen fett förbränns först.

Planen som ska följas bör göras så enkel som möjligt. Ju bättre du förstår planen att följa desto högre blir motivationen. Genom att förklara på ett enkelt och tydligt sätt underlättar man för dina nya vanor. Du får även vara beredd att testa nya grepp.

Upplägget baseras på naturvetenskapliga grundprinciper, men tar även hänsyn till din livsstil, vad du vill uppnå och vad som är realistiskt för dig att hålla gällande kost och träning. Träningsprogrammet fokuserar på vad du personligen behöver arbeta på för att närma dig ditt mål utan krångel.

Inga förkunskaper krävs

Du behöver inga förkunskaper men får vara beredd på att träna med fria vikter om du vill bygga upp styrka. Vid styrketräning gäller principen om progressiv överbelastning. Detta innebär att du förr eller senare måste öka motståndet och då blir det nödvändigt att använda fria vikter. Tillgång till hantlar och skivstänger erfordras mestadels för att följa programmet. Det är också en fördel om du har tillgång till gym med maskiner.​

​En nackdel med on-line träning är att det inte finns möjlighet att visa rörelsen live, även om videor utgör ett bra komplement. Det finns heller ingen garanti på att träningen ger resultat.

Du kan komma igång ganska snabbt när du väl har bestämt dig. Man börjar med att besvara hälsodeklarationen och kan få sitt program några dagar efter att första avgiften har betalats. Programmet förlängs inte alltid automatiskt. Efter avslutat program och abonnemang, får du och din coach komma överens om en eventuell förlängning.

Saker du kan behöva vid deltagande av kost- eller träningsprogram:

  • En vilja att lära dig mer
  • Kunna lyssna på din coach
  • Tillgång till fria vikter som stänger, hantlar och power rack
  • Vara beredd på att logga resultat med anteckningsblock eller appar
  • En matvåg
  • Inse varför ditt mål är viktigt för dig

Kontakta gärna coachen innan du registrerar dig för onlinecoaching och ta reda på mera så att du investerar i rätt tränare eller läs vad klienter säger om programmet.

Vad kan det kosta?

För den som efterfrågar individuell onlinecoaching finns ofta olika paket att välja mellan. Ett paket på 4 veckor kan kosta runt 2000:-. Om du är intresserad av en längre coachingperiod så kan ett paket på 4 månader kosta omkring 2000:-/månad. Då ingår skräddarsytt tränings- och kostprogram samt obegränsad email-support och uppföljningar med feedback.

Intresseförfrågan

Lämna en intresseförfrågan när du är intresserad av att anlita en personlig tränare eller om du söker en utbildning till PT.

Få mer information via mail eller telefon
Icke bindande
Kostnadsfritt

Förfrågan skickas till utvalda samarbetspartners.

Skräddarsytt kostschema online – PT Center Södermalm

Synonymer till personlig

  • privat, egen, enskild, individuell; subjektiv, partisk; intim, närgången, informell, familjär; originell, självständig, färgstark; uppriktig, förtrolig, mänsklig

Synonymer till träning

  • övning, inövning, inlärning, förberedelse, preparering; motion, gymnastik, gympa, workout;  drill, dressyr, duvning, skolning, utbildning; träningspass

Wikipedia information om Personlig_tränare

Personlig tränare En personlig tränare, förkortas pt, lägger upp och genomför individuellt anpassad träning med en kund, vanligtvis vid ett gym. En personlig tränare bör ha kunskaper inom anatomi, fysiologi samt näringslära. En personlig tränare hjälper kunden att träna genom att peppa kunden med ord, pusha på kunden så att personen får ett önskat och effektivt träningspass.